De Froggys

Wie zijn we?

De carnavalsgroep de Froggy’s is ooit begonnen als een groep van enthousiaste ouders van de Alexanderschool. In 2013 is het roer omgegooid en is het een open groep geworden waar iedere ouder van de Alexanderschool van harte welkom is. In 2018 is het roer nogmaals omgegaan en is de verbinding met de Alexanderschool losgelaten. De Froggy’s profileren zich als Carnavalsgroep in Denekamp voor ouders met kinderen tot 16 jaar. Bij de Froggy’s is niets verplicht en mag iedereen overal aan meedoen.

Of het nu het ontwerpen van kleding is, schminken, wagenbouw of gewoon een paar keer in de loods helpen met schilderen of plakken. Het is allemaal goed, ieder kan en mag dat zelf bepalen. We rouleren zo veel als mogelijk met de taken zodat niemand het alleen hoeft te doen en om er voor te zorgen dat er altijd nieuwe ideeën zijn.

We beginnen meestal eind september om met elkaar een thema te bedenken. Hiervan wordt een ontwerp voor kleding, schmink en wagenbouw gemaakt. Daar gaan we vanaf half oktober in groepjes mee aan de slag voor het gezamenlijk eindresultaat. Dat doen we 1 á 2 keer per week in onze eigen loods waar we na afloop vaak een drankje drinken in onze bar. Dat maakt het ook heel gezellig met elkaar. Einddoel is natuurlijk een mooie wagen en loopgroep in de optocht zaterdag en de kinderoptocht op maandag in Denekamp!

Na afloop van de optochten maken we het gezellig samen met de kinderen in onze eigen residentie, Café Eigenwijs. Voor wie het wil hebben de Froggy’s op zondag een trailer in Oldenzaal staan, waar we onder het genot van een hapje en drankje de grote optocht kijken.

Zo doen we nog wel meer leuke dingen rondom de carnaval met elkaar en sluiten we het seizoen af met ons midzomernachtfeest.

We maken graag kennis met nieuwe mensen voor de Froggy’s. Kom gewoon eens binnen in onze loods aan de Hopmanstraat (voormalig Sanders) op maandag of vrijdagavond vanaf 20:00 om eens kennis te maken met de Froggy’s, uiteraard zonder verplichting. Of spreek ons eens aan bij school, jullie zijn van harte welkom! Mailen mag natuurlijk ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kijk ook eens wie in welke commissie zit en wat er in onze prijzenkast staat. Of bekijk deze Powerpoint presentatie om een beeld te krijgen.

 

Jubileum jaar

2015 was een bijzonder jaar voor de Froggys want toen vierden we ons 11-jarig jubileum. Met onze kleding en wagen hebben we de 3e prijs gewonnen in de categorie 'Kleine wagens' van de Denekampse Carnavalsoptocht. Dubbel feest dus!!Froggys 11 jaar